Снимка БулфотоСъд във Варна не показа милост към наркопласьор и измени

...
Снимка БулфотоСъд във Варна не показа милост към наркопласьор и измени
Коментари Харесай

Съдът във Варна прати в ареста наркопласьор

Снимка Булфото

Съд във Варна не сподели благосклонност към наркопласьор и промени мярката му за неотклонение в по-тежка.

Варненският апелативен съд промени от „ домакински арест “ в „ задържане под стража “ мярката за неотклонение на обвинен за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции. 

Йордан Й. е обвинен дружно с още четирима души по досъдебно произвеждане, формирано през ноември предходната година. 20-годишният мъж е притеглен към наказателна отговорност на 29 октомври тази година за това, че в гр. Дългопол и в с. Красимир в съучастничество като съучастник е държал за разпространяване марихуана с тегло 529,2 грама, метамфетамин – 556,7 гр, и екстази – 42,3 гр.

          На 30 октомври Окръжният съд във Варна е постановил първичното му задържане под стража, само че на 21 декември е определил домакински арест, който прокуратурата стачкува.

          Представителят на Апелативната прокуратура не намира спънки Йордан Й. да обитава в ареста. Макар обвиненият да не оспорва авторството на действието, отбраната му твърди, че няма заплаха той да се укрие или да извърши закононарушение.

          Настоящият правосъден състав смята, че не е разколебано обоснованото съмнение за съпричастността на обвинения към незаконната активност. Няма значими обществени или здравословни аргументи, които да постановат изменение на мярката за неотклонение. Не е изнемощял рискът той да се укрие или извърши закононарушение. Апелативният съд се разграничи от мнението на първата инстанция, че Йордан има положително процесуално държание и спомага за откриване на истината. Напротив, той се е възползвал от правото си да не дава пояснения и по този начин не е спомогнал за изясняване на обстоятелствата. Иззетите при следствието наркотични субстанции не са в дребни количества, което приказва за продължавана незаконна активност. Йордан самичък е отговарял на телефона, посредством който са правени ангажименти за продажба на неразрешени субстанции. Освен това е отправял закани на задлъжняло лице. В допълнение, обвиненият не работи и не разполага с други приходи, с изключение на от разпространителска активност.

Всички тези условия доведоха въззивната инстанция до извода, че определението на Окръжния съд във Варна, с което по отношение на Йордан Й. е предписан домакински арест, е незаконосъобразно. Затова Апелативният съд анулира този правосъден акт и удостовери мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

          Определението на Апелативен съд – Варна е дефинитивно. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР